Autismecafé Assen: autisme in het gezin

Assen – In de MFA Het Schakelveld in Assen is op donderdag 28 maart weer een Autismecafé. Deze keer staat het thema Autisme in het gezin centraal.

Gespreksleider Hanneke Kappen praat samen met twee gastsprekers over dit thema, Niene Tammenga en Lily Kabel. Niene heeft een zoontje met ASS en ook haar partner heeft autisme. Niene vertelt over haar gezin en over hoe haar dagelijkse leven eruit ziet. Ze vertelt onder meer over waarom ze heeft besloten haar baan op te geven om volledig voor haar zoon te gaan zorgen.

Lily vertelt over haar broer Tim, die een verstandelijke beperking en autisme heeft en wat voor invloed dit zoal op haar leven heeft.

Geduld

Autisme in het gezin vraagt om veel geduld en extra energie. Flexibiliteit, begrip en inlevingsvermogen is voor iedereen van belang, maar extra belangrijk bij autisme. Het vraagt veel van partners, (groot)ouders en broers en zussen (brusjes).

Autisme in het gezin kan een uitdaging zijn, waarschijnlijk word je leven anders vormgegeven. Autisme kan een gezin aan de andere kant ook veel brengen.

Vragen?

Wie tegen vragen aanloopt of benieuwd is hoe andere gezinnen omgaan met autisme: bezoek dan op donderdag 28 maart het Autismecafé Assen. Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) in MFA Het Schakelveld aan de Witterhoofdweg 1a in Assen. De toegang en koffie/thee zijn gratis.

Voor meer informatie kan men terecht bij Karin van Goor, contactpersoon Autismecafé Assen, via info@autismecafeassen.nl.