Benefiet Alpe d’Huzes brengt bijna 10.000 euro op

Assen - Scholieren en studenten van Dr. Nassau College en Drenthe College haalden woensdag bijna 10.000 euro op voor hun deelname aan Alpe d’Huzes 2019 tijdens een benefietavond. Op 6 juni gaat de groep van 52 deelnemers de Alpe D’Huez beklimmen voor het KWF.

Terwijl NOS-verslaggever Herbert Dijkstra de gasten vermaakte met verhalen uit zijn schaatsverleden en als sportjournalist, kwamen de gerechten uit de keuken van de horecaopleiding van DC op tafel. In de bediening? De fanatiekelingen die de Alpe d’Huez op gaan wandelen, klimmen én fietsen. ‘Het is wel even aanpoten, maar we doen het graag’, meldde een studente. Speciaal voor de gelegenheid was de locatie van Drenthe College aan de Anne de Vriesstraat feestelijk aangekleed.

Items voor veiling

Herbert Dijkstra had voor de aanwezigen nog een verrassing. Oud-topschaatsster Renate Groenewold maakte haar opwachting en bracht verschillende items mee voor de veiling van het benefiet. ‘Het is een prachtig doel en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen’, aldus Renate. De sportclinic die door haar en collega Marije Joling werd gegeven bracht maar liefst 1000 euro op. Daarnaast werden er collectorsitems als schaatspakken, Olympische vlaggen en een cheque ter waarde van 1000 euro aan advertentiebudget bij GreenLedwalls aan de man cq vrouw gebracht.

Verder met inzamelen

De groep studenten, docenten en begeleiders gaat verder met het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel. Daarnaast zijn ze ook fanatiek aan het trainen in de nieuwe wielerkleding in de huisstijl van beide scholen. Wie wil sponsoren: dat kan via www.opgevenisgeenoptie.nl onder de zoekterm ‘Assen DC Penta’.