Wolvenlezing bij Warenhuis Vanderveen in Assen

Assen – Bij Warenhuis Vanderveen in Assen is op 30 maart een lezing over wolven in Nederland in de Buningzaal bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van het warenhuis.

Op 18 februari werd er bekend gemaakt dat de wolf zich officieel heeft gevestigd in Nederland. De eerste wolvin heeft zich na 150 jaar afwezigheid officieel gepositioneerd op de Veluwe. Daarnaast wordt Nederland geregeld opgeschud door een wolf op verkenning en er lijken in Drenthe steeds vaker wolven voor langere tijd te blijven hangen.

Bang

De vraag is dus niet meer óf de wolf naar Drenthe komt, maar of hij ook echt vaste grond aan de voet krijgt. Veel mensen vinden het mooi dat de wolf weer terug is Nederland, anderen vragen zich af of ze nog wel door de natuurgebieden kunnen wandelen zonder bang te hoeven zijn voor de wolf en schapenhouders maken zich erg veel zorgen over de bescherming van hun dieren.

Jeannet Hulshof, van Wolven in Nederland en Wolf Fencing, vertelt de aanwezigen tijdens de lezing over de ecologie van de wolf en het nemen van preventieve maatregelen. Daarnaast wordt tijdens deze interactieve voorlichtingsbijeenkomst ingegaan op wolvenherkenning en sporen. Wat weet u over de wolf? Kunt u een wolf van een hond onderscheiden? Het publiek zal merken dat het soms lastig is om het verschil te zien.

Opgeven

De lezing op zaterdag 30 maart is van 14.00 tot 16.00 uur. Opgeven kan door een mail te sturen naar assenemmen@wnfregioteam.nl of door langs te gaan bij de WWF-shop in Warenhuis Vanderveen. De kosten voor deze lezing bedragen 7,50 euro p.p. inclusief koffie/thee. Na aftrek van de kosten komt het bedrag ten goede aan het WWF.

Zaterdag 30 maart is het tevens ‘Earth Hour’ waarbij iedereen wordt opgeroepen om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis van 20.30 tot 21.30 uur uit te schakelen om zo aandacht te vragen voor het behoud van de aarde.