Mountainbike driedaagse Algarve eindigt voor Tim en Thom in deceptie

Assen – De mountainbikers Thom Bonder uit Assen en Tim Smeenge uit Zeegse waren tijdens een driedaagse wedstrijd in de Algarve (Portugal) als duo op weg naar een topklassering. Maar het evenement eindigde de laatste dag in een deceptie.

Bonder en Smeenge, uitkomend voor KMC/Mijn Bad-Giant, kenden tijdens de Algarve Bike Challenge een prima eerste twee dagen. Vrijdagavond tijdens de proloog door het dorpje Tavira eindigde het tweetal op een tiende plaats, met een achterstand van slechts 20 seconden op de nummer 1.

Zaterdag was de eerste echte lange afstand-etappe van 88 kilometer en 2050 hoogtemeters. Hier kwamen ze knap als derde over de finish en pakten zo ook de derde stek in het algemeen klassement.

Steen

Tijdens de laatste etappe op zondag - 74 kilometer en 1700 hoogtemeters – reden Bonder en Smeenge aanvankelijk goed mee in een kopgroep van vijf teams. Maar na een uur fietsen gooide een steen roet in het eten. De derailleur van de fiets van Bonder sneuvelde door de steen op het parcours, waardoor het duo de strijd moest staken. En daarmee was uiteraard ook het klassement naar de knoppen.