Politie heeft in Assen handen vol aan drankrijders. En veel andere overtredingen…

Assen – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Torenlaan in Assen een 24-jarige Assenaar aangehouden voor meerdere overtredingen.

De man reed in een auto en werd gecontroleerd. Volgens de politie saboteerde hij zijn blaastest en gaf een valse identiteit op. Omdat de blaastest uiteindelijk een A-indicatie opleverde, moest hij mee naar het bureau. Daar bleek dat de Assenaar geen rijbewijs had. Hij kreeg uiteindelijk drie bekeuringen: voor het opgeven van een valse ID, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed.

Europaweg-Zuid

Even later werd een 52-jarige vrouw aangehouden, omdat zij onder invloed reed op de Europaweg-Zuid. Op het bureau blies de vrouw 0,45 promille, en daar kwam ze als ‘ervaren bestuurder’ nét meer weg, aldus de politie. ‘Zij mocht met een fikse waarschuwing het bureau weer verlaten.’

Eerder op de zaterdagavond werd een 38-jarige man meegenomen voor rijden onder invloed. De man viel op doordat hij op de Rodeweg in Assen zonder helm op een bromfiets reed. Hij werd langs de kant gezet en moest een blaastest doen. De F-indicatie was voldoende voor een ritje naar het bureau. Daar blies de man 1,85 promille. Hij mocht zijn rijbewijs inleveren en kreeg een aantal bekeuringen.

Lantaarnpaal

En deze man was niet de enige die zaterdagavond zijn rijbewijs kwijtraakte. Een 50-jarige man botste met zijn scooter op de Hoogspanningsweg tegen een lantaarnpaal. Getuigen hadden de man zien slingeren en even later zagen ze hem op de grond liggen naast zijn scooter.

De man blies een F-indicatie en kon eveneens mee naar het bureau. Daar was de 'score' maar liefst 2,15 promille. Bovendien bleek zijn rijbewijs te zijn verlopen.