Korfballers AVO Assen pakken punt in enerverende derby tegen Nic.

Assen – Ze leken tot twee maal toe al verslagen te zijn, maar de vechtjassen van AVO Assen stelden zaterdagavond in de MFA Kloosterveste op de valreep alsnog een punt veilig in de derby tegen Nic. De Asser korfballers en de Groningse opponent eindigden na een zeer enerverende partij op 23-23.

AVO heeft de smaak de laatste weken te pakken in de Overgangsklasse, maar krijgt de punten niet cadeau. De Assenaren moeten er hard voor werken en dat was zaterdagavond niet anders.

Schade beperkt

In de eerste helft ging de wedstrijd lange tijd gelijk op, waarbij Nic. wel steeds de leidende partij was. Even sloegen de gasten een gaatje van drie punten (7-10), maar AVO hield de schade tot aan de rust beperkt: 13-14.

In de tweede helft was AVO het even kwijt. De gasten liepen via 14-19 uit naar 15-21. De Assenaren hebben dit seizoen echter vaker laten zien over veerkracht te beschikken. Ook nu zette de thuisploeg zich schrap en met vier treffers op rij (Roald Schoenmaker, Marco Zegwaard en twee keer Bas Lammerts) kwam AVO weer in de buurt van Nic.: 19-21.

Laatste restje vechtlust

In de slotfase leken al die Asser inspanningen voor niets te zijn geweest toen de Groningers andermaal uitliepen naar drie punten verschil: 20-23. Het leek een verloren zaak, maar AVO sprak het laatste restje vechtlust aan en via scores van Leon Schoenmaker, Marit Smit en Viola Bebingh bleef er toch nog een punt aan de strijkstok hangen: 23-23.

Doelpunten AVO Assen: Bas Lammerts en Marco Zegwaard (beiden 6), Roald Schoenmaker (3), Marije Lunshof (2), Maaike Koster, Karlijn Noord, Leon Schoenmaker, Marit Smit en Viola Bebingh (allen 1).