Nipte zege LTC, Achilles 1894 laat op valreep punten liggen

Assen – LTC blijft volop meedoen om de titel in de derde klasse C. De Asser formatie versloeg zaterdag Holwierde met 2-1. Achilles 1894 moest zich op eigen veld tevreden stellen met één punt na een gelijkspel tegen Noordwolde: 2-2.

LTC

LTC is bezig aan een prima reeks, die de Assenaren voorlopig op de tweede plek geparkeerd heeft op de ranglijst, vlak achter Zuidhorn. Om in het kielzog van de koploper te blijven, moest LTC zaterdag winnen, en dat deed het ook.

Zij het met moeite. In de eerste helft op sportpark De Hoogte creëerde de thuisploeg nagenoeg geen kansen en zag ook nog eens hoe de gasten vlak voor rust op een 0-1 voorsprong kwamen.

In het tweede bedrijf zette LTC dat echter weer recht, maar moest daar wel tot het laatste kwartier op wachten. Eerst viel de bal uit de kluts en via de paal voor de voeten van Richard Mulder, die doeltreffend afdrukte: 1-1. En twee minuten voor tijd was het Mulder die een geweldige voorzet losliet, die werd binnengekopt door invaller Mahdy Youssef: 2-1.

Door dat resultaat blijft het gaatje tussen LTC en Zuidhorn – dat won van Appingedam met 0-1 - twee punten.

Achilles 1894

Achilles 1894 kreeg in 3C Noordwolde op bezoek. Na een 0-0 ruststand nam de thuisploeg in de tweede helft de leiding via Nando Frans, maar kwam Noordwolde vlak daarna alweer op gelijke hoogte: 1-1.

Noordwolde hielp Achilles vervolgens een handje door een eigen doelpunt (1-2), maar dat cadeautje bleek niet voldoende voor de winst. Vlak voor tijd viel alsnog de 2-2.