ACV wint op Urk

Assen – ACV heeft zaterdag goede zaken gedaan in de hoofdklasse B. De ploeg van trainer Fred de Boer won niet alleen knap op Urk (1-2), maar maakte tevens een sprong op de ranglijst.

Met Urk trof ACV de nummer 2 van de ranglijst, met een gaatje van twee punten. Een zege zou dus betekenen dat de Asser formatie in elk geval de thuisploeg voorbij zou steken.

En dat gebeurde ook. Nadat Marco van der Heide in de zevende minuut van de eerste helft na een hoekschop  Ezra Schrijver nog net naast had gekopt, was het een kleine tien minuten later wel raak. Een ingooi van Daniël Schans bereikte Van der Heide, die het leer fraai in de verre hoek mikte: 0-1.

Vrij voor keeper

Op slag van rust had ACV de marge al kunnen vergroten naar twee treffers, toen een steekpass van Pascal Huser Justin Mulder vrij voor Urk-doelman Richard Strijker zette. De goalie bleek echter de sterkste in het rechtstreekse duel met Mulder.

In het tweede bedrijf kregen beide ploegen enkele kansen, maar het was ACV dat ruim tien minuten voor het einde het duel besliste. Een voorzet van Ezra Schrijver werd met het hoofd op waarde geschat door invaller Jonah van der Werf: 0-2.

Urk gooide nog één keer alles naar voren. Een afstandsschot van Maarten Dijkhuizen belandde via de hand van ACV-goalie Jelmer Kiewiet op de lat en in de laatste minuut schoot Riekelt Nentjes de 1-2 binnen. Verder die die aansluitingstreffer kwam Urk echter niet meer.

Topper

Omdat koploper Staphorst de topper in de hoofdklasse B won van Excelsior ’31 (2-0), liep Staphorst weliswaar uit naar 45 punten, maar ging ACV Excelsior voorbij op de ranglijst. De Assenaren bezetten nu plek drie omdat dus ook Urk werd gepasseerd. Alleen Sparta Nijkerk (3-0 zege op CSV Apeldoorn) nestelde zich tussen Staphorst en ACV, dat nu op zes punten afstand staat van de koploper.