Asser coureur Dion Otten breekt sleutelbeen na val

Assen – De Asser motorcoureur Dion Otten heeft vrijdag op het Circuit van Andalucia in Zuid-Spanje zijn sleutelbeen gebroken na een crash tijdens een testrit op zijn nieuwe MtM Kawasaki Ninja 400.

De jonge Assenaar rijdt komend seizoen in de World Supersport 300 en verruilde zijn Honda voor de Kawasaki-machine. Donderdag tijdens de eerste testrit werden zo’n zeventig ronden afgewerkt. ‘Het gevoel was direct goed. De Kawasaki is door zijn lagere gewicht makkelijker om te gooien en is ook sneller dan de Honda. Ik zat snel in mijn ritme en de Kawa voelde vertrouwd aan. Als je snel aan een motor kunt wennen, weet je dat het een goede fiets is’, aldus Dion.

Highsider

Maar een dag later ging het mis. Bij het uitkomen van bocht 7, de snelle hairpin, vloog Dion met een klassieke highsider hard van zijn motor af. Na de medische check op het circuit bleek hij zijn rechter sleutelbeen te hebben gebroken.

Bondscoach Barry Veneman is inmiddels bezig om Dion zo snel mogelijk te laten opereren in Nederland, waar is op dit moment nog niet duidelijk. De Assenaar en zijn crew vliegen vrijdagavond naar huis.

TT Circuit

De aanstaande tweedaagse test op het circuit van Aragón moet Dion nu aan zich voorbij laten gaan, of de KNMV testdag op het TT Circuit van Assen, eind maart, haalbaar is, is nog even afwachten. Dion: ‘Maar de eerste wedstrijd van het seizoen op Motorland Aragón, op 7 april,. sta ik er gewoon bij.’