Jimmy Reiter Band: Topblues in de Amer

Amen - Jimmy Reiter is de trots van bluesminnend Duitsland, maar de muzikant uit Osnabrück heeft in heel Europa van zich doen spreken. Met zijn band doet hij op zondag 17 maart (14.00 uur) De Amer aan. Jimmy Reiter (1975) was overigens al eens in de buurt van Amen. In 2016 speelde hij tijdens de Asser Bluesnacht.

De Duitse bluesman heeft er al een lange carrière opzitten. Hij begon als gitarist bij de Blues Company, met frontman Todor Todorovic. Vervolgens werd hij gitarist bij Doug Jay & the Blue Jays, waarmee hij van 2000 tot 2010 door Europa toerde. Daarnaast begeleidde hij ook diverse buitenlandse muzikanten, onder wie Larry Garner, Sidney Youngblood en Darrel Nulish.

In 2011 bracht Jimmy Reiter zij debuutalbum High Priest of Nothing uit, waaraan leden van verschillende bands meewerkten. Daaruit ontstond uiteindelijk de Jimmy Reiter Band. In 2015 werd in deze samenstelling een tweede album gemaakt: Told you so. Vorig jaar werden ze tot beste bluesband van Duitsland verkozen.

Studiomuzikant

Jimmy Reiter beperkt zijn muzikale activiteiten niet tot zijn eigen band. Hij toert ook nog met anderen, zoals Dede Priest en Memo Gonzales. Ook wordt hij als studiomuzikant ingeschakeld en stelde hij een lesvideo samen.

In De Amer is Jimmy Reiter echter met zijn eigen band. Dat betekent blues en R&B met funky (New Orleans) invloeden.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl