​Asser genomineerden Sportgala Drenthe in zonnetje gezet

​Assen – De Asser genomineerden voor het Sportgala Drenthe, dat op 11 maart plaatsvindt in De Nieuwe Kolk in Assen, werden donderdag in het zonnetje gezet in het gemeentehuis in Assen.

Daar stond wethouder Janna Booij klaar met bloemen en complimenten. De genomineerden voor sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent 2018 zijn dit jaar Joey Oppersma, Marit Kamps, Jari Groenhart en LTC Futsal. Zij vertegenwoordigen de gemeente Assen op het Sportgala Drenthe. 

Coureur Joey Oppersma gaat voor de titel Sportman van het Jaar 2018, nadat hij vorig raceseizoen Nederlands kampioen werd bij de minibikes. 

Marit Kamps doet een gooi naar Sportvrouw van het Jaar. De judoka grossierde in 2018 in podiumplekken bij nationale en internationale wedstrijden. Haar erelijst: 3x goud European Cup Cadets (in Tsjechië, Berlijn en Spanje), goud NK -21 en -18 jaar, goud Thuringen Pokal, eerste op de World Ranking lijst en zilver tijdens de EK -18 jaar individueel & teams.

Zwemmer Jari Groenhart is genomineerd voor Sporttalent van het Jaar. Hij werd onder meer geselecteerd voor TEAM24, de KNZB talentselectie voor de Olympische Spelen in 2024, zwom Nederlandse jeugdrecords op 400 wisselslag en 200 rugslag en pakte drie limieten voor het Europees Junioren Kampioenschap.

LTC Futsal tenslotte doet  mee voor de titel Sportploeg van het Jaar. De formatie promoveerde vorig jaar naar de eerste divisie van het Nederlands zaalvoetbal.

Joey Oppersma en spelers en technische staf van LTC waren donderdag zelf aanwezig, Marit Kamps en Jari Groenhart hadden andere verplichtingen en werden vertegenwoordigd.