Wereldverteldag in Vertelcafé Assen

Assen - Wereldwijd organiseren vertellers en vertelkringen bij het begin van de lente vertelvoorstellingen. Dit om de kunst van het vertellen te vieren, om mensen te laten genieten van verrassende verhalen en om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

De activiteiten sluiten aan bij een jaarlijks thema. Het thema van Wereldverteldag 2019 is: Mythes, legendes en heldenverhalen.

Het Vertelcafé Assen (17 maart) staat in het teken van Wereldverteldag. Gastverteller is Stan Fritschy. Stan De Verhalenman is meesterverteller, verteldocent en cultureel ondernemer in en vanuit Zwolle. Hij vertelt al meer dan 25 jaar verhalen aan iedereen die het horen wil. Vaak voor kinderen en vaak over erfgoed.

‘Verhalen voeden hart en geest en zijn het cement tussen de stenen van de steden en dorpen waarin we leven’, aldus Stan. Ook vertellers van vertelgroep De Verhalenhoed laten verhalen horen, passend bij het thema van Wereldverteldag.

Een plaats reserveren voor het Vertelcafé  kan bij Jeanet Landman (verhalenvertelster en organisatie Vertelcafé) via de mail: jestola@xs4all.nl Telefoon: 06 13590459.

Het Vertelcafé Assen op zondag 17 maart begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Adres: Podium Zuidhaege in Assen. Meer info:  www.verhalenhoed.nl