​a balladeer - De mooiste ballades bij Nijend24

Anderen – Bij Nijend in Anderen is op zaterdag 16 maart ‘a balladeer’, Marinus de Goederen, te beluisteren.

Elf jaar lang stond a balladeer met zijn debuutsingle ‘Swim With Sam’ in de Top2000 met 958 als hoogste notering. En nu komt hij naar Anderen.  

De onderwerpskeuze van de Amsterdamse singer-songwriter schieten alle kanten op. Van presidentsvrouw Jackie Kennedy tot pornoster Bambi Woods en warenhuis Marks & Spencer. Marinus de Goederen, alias a balladeer, brengt zijn repertoire in kleine verhaaltjes. Melodieuze luisterliedjes, waarin de soms zware thematiek luchtig wordt verpakt.

In 2003 won a balladeer hij de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Drie jaar later verscheen het door de pers en het publiek geprezen album Panama.

De singer-songwriter speelde op Lowlands en werd in Nederland voor zowel een TMF Award als een 3FM Award genomineerd. In 2007 kreeg a balladeer door BLØF-bassist Peter Slager een Zilveren Harp opgespeld. Het jaar erop werd het tweede a balladeer album Where Are You, Bambi Woods? genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album.

Het optreden bij Nijend24 op 16 maart begint op om 20.30 uur. De koffie staat vanaf 20.00 uur klaar. Reserveren kan via de website www.nijend24.nl of telefonisch via 06 51511111.