Tafel Genot: Huiselijk tafelen zonder zelf te koken

Richard van Solkema startte afgelopen jaar met Tafel Genot. Een maaltijdservice met een persoonlijke en huiselijke aanpak.

Iedere dag vers bereid en geserveerd op een porseleinen bord. Eigenlijk zoals we thuis ook doen, maar dan middels de maaltijdservice van Tafel Genot. “Ik voorzie mijn klanten dagelijks van ambachtelijke maaltijden die ik serveer op een porseleinen bord. Plastic bakjes komen er niet aan te pas”, legt Richard van Solkema uit.​

Smaak gecombineerd met de looks

De gebruikers van Tafel Genot krijgen hun maaltijd dan ook warm geserveerd. “En dat is natuurlijk het leukste moment. We brengen het eten, afgedekt met een mooi deksel. Wanneer het deksel wordt opgetild dan geurt de warme hap heerlijk. Het maakt veel verschil om op deze manier je maaltijden uit te serveren. Het ziet er mooi uit en is hartstikke vers. De smaak in combinatie met de looks: men ziet zo dat er aandacht aan besteed is en dat wordt gewaardeerd.”

En dat bord? Die wast Richard zelf weer af. De hele dag staat hij in de keuken. ’s Ochtends start hij met de eerste ronde voor de mensen die graag tussen de middag warm eten. De tweede ronde wordt ‘s middags gemaakt voor de klandizie die ’s avonds warm eet. Momenteel kookt Richard gemiddeld voor 50 mensen per dag. Senioren en ook alleenstaanden. Sommige klanten nemen dagelijks af en anderen 1 of meerdere keren per week. Tafel Genot werkt niet met abonnementen.  

Het gros wil de maaltijd graag warm ontvangen maar men kan ook kiezen voor een koude maaltijd die thuis opgewarmd kan worden.

Opvallend is de enorme passie die Van Solkema voor zijn werk heeft. Na vele jaren als kok in restaurants te hebben gewerkt ging hij aan de slag in een keuken van een zorginstelling. “Maar dit wat ik nu doe, vind ik het allerleukste. Je bouwt echt een band met je klanten op”, legt hij uit. Ondanks dat hij niet alle bezorgingen zelf doet, zorgt hij er wel voor dat hij regelmatig bij zijn klanten zelf de warme hap bezorgd.

Rekening houden met ieders wensen

De klantenkring krijgt wekelijks een fris menu waar dagelijks uit twee maaltijden gekozen kan worden. En dat voor slechts 7,95 per maaltijd. Daarnaast is Van Solkema volleerd dieetkok en kan hij met alle wensen en allergieën rekening houden.  “En wanneer ik weet dat iemand beide menu’s niet zo lekker vindt, maak ik iets anders. Zo kook ik ook voor iemand die niet meer zo goed kan kauwen. Voor deze persoon maak ik elke dag een lekker vers soepje in plaats van een stukje vlees.”

Gezond, gevarieerd en smaakvol eten, dat is waar het om draait bij Tafel Genot. “En vandaag bellen is morgen eten!”, besluit van Solkema.

Voor meer informatie: www.tafelgenot.nl of bel tussen 11.00 – 14.00 uur of 17.00 – 19.00 uur met 06 82239989