Barbezoekers Chinees restaurant Asser wijk Baggelhuizen mishandelen klant

Assen - Voor een matpartij in een Chinees restaurant in de Asser wijk Baggelhuizen zijn twee Assenaren van 30 en 40 jaar veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Daarbij kregen de mannen ook een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd.

Beiden mishandelden een klant in en buiten bij het restaurant. 'Hoe halen jullie het in het hoofd om dit te doen', beet de rechter vrijdag het duo toe. 

Gesprek

De Assenaren zaten op 21 oktober in het restaurant aan de bar en bemoeiden zich met een gesprek tussen een klant en een medewerkster. De klant zei tegen de mannen dat hij het gesprek liever zelf wilde afhandelen. Daarop vielen de Assenaren de man aan. Het slachtoffer viel tegen een vitrinekast en rende naar buiten.

De twee Assenaren gingen het slachtoffer achterna en lieten hem struikelen. Terwijl de man op de grond lag werd hij geschopt door zijn belagers. Dit gebeurde op een woonerf, net buiten het restaurant. Buurtbewoners zagen vanuit hun woningen wat er op straat gebeurde. Ze waren diep geschokt, zeiden ze later tegen de politie. 

Alcohol

Tegenover de rechter konden de mannen niet uitleggen waarom dit was gebeurd. Ze waren flink onder invloed van alcohol. De rechter noemde dit ‘te gek voor woorden’. Hij zei het tweetal drie maanden cel op te kunnen leggen. Dit deed de rechter niet, omdat hij rekening hield met de persoonlijke omstandigheden van de Assenaren. Wel moeten beiden het slachtoffer een schadevergoeding van 450 euro betalen. (ADP)