Tankstation Zeijerveld gaat na verbouwing weer open: nu BP

Assen – Tankstation Zeijerveld langs de A28 in Assen gaat volgende week weer open. De pomp is in drie maanden tijd omgebouwd van Tamoil naar BP-tankstation.

De opening maandag is om 10.00 uur. Het Rijksvastgoedbedrijf heeft op 12 september via een veiling deze locatie voor een servicestation langs de rijksweg A28 opnieuw verhuurd. De eerste veiling vond 15 jaar geleden plaats, destijds kwam de locatie in handen van Tamoil.

Ruim 5 miljoen euro

Het hoogste bod voor de huurrechten van locatie Zeijerveen bedroeg in september 5.101.000 euro. En die hoogste bieder was BP. De opbrengsten van deze veiling gaan naar de rijksoverheid. BP heeft eveneens tankstation Smalhorst bij Beilen binnengehaald, die was in handen van Shell. De exploitatie voor deze locatie voor 15 jaar kostte BP 6 miljoen euro.  

In totaal heeft het Rijksvastgoedbedrijf 17 tankstations langs rijkswegen via deze veiling opnieuw verhuurd. Van de geveilde tankstations bleven er 7 bij de oliemaatschappijen die er al zaten, 10 wisselden van huurder. De veiling leverde de overheid ongeveer 72 miljoen euro op.

Wet

Op 31 juli 2005 is de Wet tot veiling van bepaalde verkooppunten van motorbrandstoffen in werking getreden. Het doel van deze wet is het vergroten van de prijsconcurrentie op de markt van de verkoop van motorbrandstoffen langs wegen die in beheer zijn bij het Rijk en het verruimen van de toetredingsmogelijkheden tot deze markt.

De overheid wil dit bereiken door huurrecht te veilen voor een periode van maximaal 15 jaar op alle circa 250 locaties voor een benzinestation langs rijkswegen.