Einde voor Schoorsteenveegbedrijf J. Mijnders en topdrukte bij Mijnders Haarden

Na 35 jaar komt er een einde aan het schoorsteenveegbedrijf J. Mijnders uit Assen. Eigenaar Jan Mijnders stopt per 1 maart met het bedrijf. “Mede door mijn leeftijd en mijn rugklachten is het welletjes geweest”, geeft Mijnders aan.

Hij laat zijn klantenkring overigens niet zomaar achter. Hij vond in Wijma Schoorsteenvegen de partij die zijn klantenportefeuille over wil nemen, de bezochte klanten van de laatste 2 jaar worden hier nog persoonlijk over geïnformeerd. Wetende hoe lang de wachttijd soms kan zijn, vond Mijnders het noodzakelijk zijn klanten over te dragen aan een betrouwbare partij.​

Topdrukte bij Mijnders Haarden

Stilzitten gaat Mijnders echter niet. Samen met zijn vrouw, hun zoon en diens echtgenote opende Mijnders drie jaar geleden al Mijnders Haarden, in Zeijen. “Ik ga me nu 100 procent richten op dit bedrijf. We hebben het enorm druk en het is tegelijkertijd een ontzettend leuk familiebedrijf. Ik heb er zin in!”

Jan Mijnders gaat zich richten op de verkoop en allerlei randzaken. De installatie van de haarden wordt gedaan door een aantal andere werknemers.​

Modern en klassiek

 Mijnders Haarden is gevestigd in het pand van een voormalig café midden in het dorp. Nadat de familie het pand verbouwde, ontstond er een sfeervolle winkel met een heel modern gedeelte en een klassiek deel. Zo dient bijvoorbeeld de bar nu als balie en ligt daar ook nog de oude cafévloer op de grond. Het mooie van deze diversiteit is dat klanten makkelijk een voorstelling kunnen maken van het type haard dat ze mooi vinden te midden van een modern of juist een klassiek interieur. ​

Assortiment

Mijnders Haarden biedt naast houtkachels, ook de bijzonder populaire pelletkachels en gaskachels. Ondanks de eerdere terugloop op gebied van gaskachels is die belangstelling toch weer groeiende. “Gas blijft nou eenmaal één van de schoonste brandstoffen. De problematieken in Groningen zijn ernstig maar gas kan prima op andere manieren verkregen worden. Denk aan bijvoorbeeld aan gaskachels op propaan in gasflessen of overzeese oplossingen als Noorwegen.”

Tijdens een bezoek aan het bedrijf in Zeijen kunnen klanten meer dan de helft van alle haarden ook brandend zien. Zo ook diverse pelletkachels. “Er komen steeds weer nieuwe, betere en vooral stillere modellen op de markt. Het is een prachtig systeem, maar wij adviseren wel om de professional een pelletkachel aan te laten sluiten. Hier wordt meer dan eens vrij luchtig over gedaan, maar het juiste rookkanaal voorkomt een boel ellende en brandschade.” Ook voor de bijbehorende rookkanalen kunt u bij Mijnders Haarden terecht.

Het team van Mijnders Haarden verzorgt naast uw haard desgewenst de installatie. “We kunnen alles van A tot Z regelen. Zo plaatsen we eventueel een nieuwe ombouw, laten we stucwerk uitvoeren of we verwijderen juist een schouw. Kom gerust langs in onze showroom en informeer naar de mogelijkheden”, besluit Jan Mijnders.

Mijnders Haarden is gevestigd aan Hoofdstraat 31 in Zeijen.