Wereld Kinderkanker Dag en Borstkankercafé bij Robijn Huijs Assen

Assen – Robijn huijs, inloophuis voor mensen en naasten die kanker (hebben gehad), opent op vrijdag 15 februari de deuren tijdens Wereld Kinderkanker Dag.

Aanwezigen kunnen dan tussen 10.00 en 14.00 uur kennis maken met één of meerdere vrijwilligers van Robijn huijs. Die kunnen gasten meer vertellen over psychosociale (na)zorg, psychosociale begeleiding en psychosociale ondersteuning bij kanker en over Robijn huijs in het bijzonder. 

Initiatiefnemer Cees van der Boom: ‘Kanker zet je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Wij staan deze dag stil bij kinderen en je kunt je eigen kaarsje meenemen of er vóóraf een kopen bij SuperMirthes Lichtpuntjes.

Borstkankercafé

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en Robijn huijs houden op maandag 25 februari een Borstkankercafé bij Café Zusjes de Boer in Assen. De avond gaat over de (psychosociale) gevolgen van borstkanker. Het is een avond met lotgenoten, medewerkers van het WZA en vrijwilligers van Robijn huijs.

De avond is van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur. Tijdens de bijeenkomst is er alle ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Wie zijn of haar verhaal wil delen, kan zich opgeven via judith.nijhuis@wza.nl

Vrijwilligers

Het Robijn huijs is tevens naarstig op zoek naar vrijwilligers, in allerlei uiteenlopende rollen en functies', zoals gastvrouw, gastheer, activiteitenbegeleider, voorlichting, P.R. tijdens evenementen en nog veel meer.

Wie belangstelling heeft voor een vrijwilligersfunctie, meer informatie is hier te vinden: https://robijnhuijs.nl/help-je-mee-in-assen/