Asser hardloper Arnold Modderman wint eindklassement Hondsrug Crosscircuit

Gieten - Arnold Modderman uit Assen heeft zich zaterdag tijdens de 3 Meren Cross in Gieten verzekerd van de eindwinst in het algemeen klassement van het Hondsrug Crosscircuit 2018/2019.

Modderman liep tot nu toe alle vijf crossen van het circuit en kwam steeds op het podium terecht. In Rolde en Ees werd de Assenaar eerste, in Gasselte tweede en in Drouwen en zaterdag in Gieten derde. Daardoor is Modderman in het algemeen klassement – met enkel nog de Kleine Moere Cross in Grolloo voor de boeg - niet meer te achterhalen door de nummer 2, Maurice Kram uit Groningen.

In Gieten moesten de 257 deelnemers in de diverse categorieën het niet alleen tegen elkaar, maar ook de harde wind opnemen. Bij de heren senioren ging de overwinning na 8,8 kilometer door en rond het staatsbos naar Freek Lier uit Groningen, die een tijd neerzette van 32 minuten en 20 seconden. Tweede werd stadgenoot Thijmen van der Loop (33.02), gevolgd door Modderman met 33.55.

Bij de dames senioren zegevierde Marrijtje Molenhuis uit Groningen met een tijd van 36.09. Tweede werd Lisanne Langerijs (Schöninghsdorf, 37.34), de derde plaats was voor Daphne Spreen uit Rolde: 40.38.

Bij de junioren ging de winst bij de jongens naar Leroy Oostman uit Groningen (4,6 kilometer in 17 minuten en 10 seconden, bij de meisjes won Elin Slagt uit Assen: 20.36.