Winst LTC, Achilles 1894 onderuit

Assen – LTC heeft de draad in de derde klasse C na twee competitie-loze weekenden goed opgepakt. Op het eigen sportpark De Hoogte werd Glimmen zaterdag verslagen met 2-0.

Enkele kilometers verderop ging het een stuk minder met Achilles 1894, dat vorige week nog had verloren van de koploper in 3C, Zuidhorn. En ook nu bleven de Assenaren op het eigen sportpark Marsdijk met lege handen. Mamio bleek met 0-2 te sterk.

LTC

LTC kwam tegen Glimmen al na acht minuten in de eerste helft op 1-0. Een voorzet van Mahdy Youssef werd door een verdediger van de gasten in eigen doel gewerkt, En vijf minuten voor rust belandde een snelle aanval van de thuisploeg bij Stefan Kuntz, die de bal na een knappe kapbeweging in de verre hoek deponeerde: 2-0.

In de tweede helft voorkwam LTC-goalie Jelle van der Veen middels een knappe redding de aansluitingstreffer van Glimmen en kreeg LTC vervolgens een riante mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen. Maar zowel Youssef – in kansrijke positie recht op de keeper – als Richard Mulder – op de paal uit de rebound -  lukte het niet de 3-0 binnen te werken.

De twee treffers voor rust bleken uiteindelijk voldoende voor de drie punten.

Achilles 1894

De zaterdagvoetballers van Achilles 1894 turen tegen een lange lijst van geblesseerden aan en dat was toch wel te merken tegen Mamio. Voor rust hielden beide teams elkaar nog in evenwicht (0-0), maar in het tweede bedrijf moest Achilles lijdzaam toezien hoe de Groningers twee maal toesloegen: 0-2.