ACV in Wezep niet langs WHC

Assen – ACV heeft zaterdag in de hoofdklasse B twee punten laten liggen bij laagvlieger WHC. In Wezep bleef de Asser formatie steken op 1-1.

Onder moeilijke omstandigheden – de harde wind speelde beide teams parten – ontstonden er in de eerste helft enkele kansjes over en weer, alvorens de thuisploeg na ruim twintig minuten op voorsprong kwam door Jonathan van Marle: 1-0.

Kopbal

ACV kwam nog voor rust weer langszij. Nadat Justin Mulder uit kansrijke positie nog voorlangs had geschoten, was het in de 42ste minuut wel raak. Een hoekschop van Ezra Schrijver werd door Marco van der Heide met het hoofd verzilverd: 1-1.

In het tweede bedrijf drong ACV – dat zich in de titelstrijd in de hoofdklasse feitelijk geen struikelpartij kon veroorloven in Wezep – aan en ging op jacht naar de winst. Maar onder anderen Van der Heide en Mulder hadden het vizier niet zuiver afgesteld.

Hoofdwond

ACV moest de laatste tien minuten ook nog eens verder met 10 man. WHC-speler Wim van 't Ende had ACV-aanvaller Jonah van der Werf hard tegen de reclameborden gewerkt, wat Van der Werf een bloedende hoofdwond opleverde. De vleugelspits wilde met bandage weer het veld in, maar de assistent-scheidsrechter stak daar een stokje voor omdat de wond nog bloedde. De onfortuinlijke Van der Werf moest na de wedstrijd naar het ziekenhuis om de wond te laten hechten. 

Ondanks een slotoffensief kwamen de Assenaren overigens niet meer tot scoren en bleef er in Wezep dus slechts één schamel puntje aan de strijkstok hangen.