VAKO en hoofdcoach Arnold van der Kooi per direct uit elkaar

Vries - Het bestuur van zondag derdeklasser VAKO heeft besloten om de samenwerking met Arnold van der Kooi uit Groningen, trainer van de eerste selectie, per direct te beëindigen. Van der Kooi was bezig aan zijn eerste seizoen in Vries.

Het VAKO-bestuur laat weten dat een gebrek aan chemie tussen de spelersgroep en de trainer te grondslag ligt aan het besluit. Zondag wordt de coaching van VAKO in de uitwedstrijd tegen SVZ uit Zeijen gedaan door assistent- en keepertrainer Hendrik van Bergen en Willem Heeling (bestuurslid senioren), in samenwerking met het kader.

VAKO maakt tot nu toe een moeizaam seizoen door in de derde klasse B. De formatie uit Vries bezet momenteel de twaalfde plaats op de ranglijst, slechts twee punten verwijderd van de laatste plek die bezet wordt door Amicitia VMC. 

De komende periode bekijkt het bestuur hoe het trainerschap de rest van het seizoen wordt ingevuld. Oefenmeester Richard Poortman (nu nog LTC) is eind vorig jaar aangesteld als opvolger van Van der Kooi voor het seizoen 2019-2020.