Melkveehouder Agnes Lensing - van de Ven wint Vrouw in de Media Award Drenthe

Gasselternijveen - Melkveehouder Agnes Lensing - van de Ven uit Gasselternijveen ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Drenthe. Lensing - van de Ven heeft zich in 2018 volgens 18 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd.

Ze wordt door de stemmers geroemd omdat zij in de media burgers een goed beeld geeft van de problemen in de veehouderij. De arts Nour Saadi eindigde met 17 procent op de tweede plaats. Melkveehouder Eline Vedder ontving 15 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. 

Goede promotor

Agnes Lensing - van de Ven is melkveehouder Ze wordt door de stemmers gezien als een goede promotor van het boerenleven, die in de media burgers een goed beeld geeft van de problemen in de veehouderij. Volgens de stemmers legt Lensing - van de Ven ‘goed uit hoe moeilijk het tegenwoordig is om boer te zijn door alle regels van de overheid. Ondanks de tegenslag die ze heeft gekend, blijft ze toch stralen wanneer ze over het bedrijf spreekt. Agnes laat de situatie van de melkveehouders goed zien in de media. Een krachtige vrouw, die vecht voor haar beroep en met volle liefde voor haar vak. Een positieve sterke vrouw, een vechter en een goede leuke ambassadrice voor de boeren’.

Vorig jaar won biologische pluimveehoudster Nicky Corts van het bedrijf Egg-tivity uit Havelte de Vrouw in de Media Award Drenthe.

Uitreiking landelijke Vrouw in de Media Award

Op maandagavond 11 februari maakt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, de landelijke award en Shula Rijxman, voorzitter NPO, de You Go Girl Award 2018 bekend bij Instituut Beeld en Geluid in Hilversum.