In Beeld: Finaledag Dutch Open Darts

Assen - Richard Veenstra uit Ossenzijl heeft zondag voor 2000 toeschouwers in De Bonte Wever in Assen het herentoernooi van de Dutch Open Darts gewonnen. Hij versloeg in de finale de Schot Ryan Hogarth met 3-2.

De Dutch Open kreeg daarmee na 2006 weer een Nederlandse winnaar, de laatste die het evenement op zijn naam schreef was Raymond van Barneveld in 2006.

Zenuwen

Richard Veenstra nam zondag een 2-0 voorsprong en leek daarna de wedstrijd met twee matchdarts op zak te gaan beslissen, maar de zenuwen speelden de man uit Overijssel parten. Hogarth kwam terug tot 2-2 in sets, waarna Veenstra de partij alsnog naar zich toetrok.  

Het werd overigens geen Nederlandse dubbelslag in Assen. Aileen de Graaf – die in 2014 en 2015 zegevierde – verloor in de eindstrijd met 5-2 van de Japanse Mikuru Suzuki.

Stroef

De Graaf begon stroef aan de finale, terwijl de Japanse wel meteen constant haar pijlen richting het bord gooide. Toen de Nederlandse in haar ritme kwam, was het te laat om Suzuki nog in de problemen te brengen.

Bij de koppels heren ging de zege naar het duo Berry van Peer en Gino Vos, die Martijn Kleermaker en Justin van Tergouw klopten met 5-4. Bij de dames was er weer succes voor Suzuki, zij versloeg met haar partner Yuriko Yamagochi het Australische koppel Winstanley/Hammond met 4-0.