Punt Achilles 1894, nipte nederlaag Asser Boys

Assen – Achilles 1894 heeft zondag in de hoofdklasse A een punt overgehouden aan het uitduel met Purmersteijn. Het bleef zoals het begon: 0-0.

Asser Boys leed in de tweede klasse L bij Heerde een nipte nederlaag, de ploeg van trainer Harm Hovenkamp ging onderuit met 2-1.

Achilles 1894

Met Purmersteijn en Achilles 1894 stonden de nummers 11 en 12 van de ranglijst tegenover elkaar, met een puntje verschil. Achilles heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. En die situatie blijft voorlopig zo, met de aantekening dat Fortuna Wormerveer zich met een gelijk aantal punten naast Achilles nestelde na een 3-1 zege bij De Bataven.

Zowel de thuisploeg als de gasten uit Assen kregen in Purmerend wel de nodige kansjes, maar de broodnodige treffer om de wedstrijd open te breken bleef uit. Beide ploegen moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt.

Asser Boys

Asser Boys ging op bezoek bij de nummer 3 in de tweede klasse L en de thuisploeg voetbalde vooral in de tweede helft ook wat gemakkelijker dan de gasten. Dat resulteerde binnen een half uur in een 2-0 voorsprong. Een andere tegenvaller voor Asser Boys was het uitvallen van aanvaller René Westerveen, die na een kwartier het veld moest verlaten met een kuitblessure.

Vlak voor rust leek Asser Boys op 2-1 te komen, maar de aansluitingstreffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Tot ongenoegen van coach Hovenkamp: ‘Onze speler kwam duidelijk achter zijn man vandaan voordat hij scoorde, maar de grensrechter stond al met de vlag omhoog. Doodzonde, want met 2-1 ga je toch met een heel ander gevoel de kleedkamer in.’

Na rust speelde Asser Boys soepeler en kwam alsnog op 2-1 door een snoeiharde vrije trap van Dani Bos. Nick Modderman kreeg in de laatste minuut nog een levensgrote kans op 2-2, maar de middenvelder treuzelde iets te lang.

Hovenkamp: ‘Jammer, want we hadden op basis van die tweede helft echt een punt verdiend. Maar ik moet mijn ploeg een compliment maken, vooral na rust hebben we prima gespeeld.’

Overige uitslagen:

Stadspark – GOMOS 0-3

Rolder Boys - Dalfsen 6-2

Kwiek – SVZ 2-3

Zandhuizen - Eext 3-1

FC Fochteloo - Tynaarlo 3-1