Trimloop van Run2Day bij AAC’61 in Assen

Assen - AAC’61 houdt op zaterdag 9 februari de vijfde Run2Day trimloop van dit winterseizoen.

De start is om 11.00 uur. De trimloop is een mooie gelegenheid voor iedereen om halverwege de winter de conditie te testen. De te lopen afstand kunnen de deelnemers onderweg nog wijzigen door meer of minder rondjes van 3 kilometer af te leggen. De totale  afstand kan variëren van 3, 6, 9, 12 of 15 kilometer. De grote, goed leesbare marathonwedstrijdklok staat bij de start waar de deelnemers elke ronde langs lopen.   

Inschrijven

Vanaf 10.00 uur kan ingeschreven worden in de kantine in het clubgebouw van AAC’61 aan het Achterpad 1 in Assen. Dit is aan de achterzijde van de Bonte Wever. Daar kunnen de deelnemers elkaar ontmoeten en kan er nog wat gedronken of gegeten worden.

Op de atletiekbaan of in het bos kunnen de deelnemers de noodzakelijke warming-up doen door voor de start meerdere rondjes van 400 meter af te leggen. Zodoende komt het lichaam lekker op temperatuur en is het volbrengen van de voorgenomen afstand in het algemeen een makkie, aldus de organisatie.

Jeugd en race Runners

Voor de jongsten zijn er twee afstanden, namelijk 600 m of 1000 meter. Zij lopen dan 1,5 of 2,5 ronden op de atletiekbaan. Voor hen is de start om 11.05 uur op het 200 meter-punt van de atletiekbaan. De Race Runners, die een soort driewiel-loopfiets met een borststeun gebruiken,  starten om 11.00 gelijk met de lopers.

Het inschrijfgeld is 3,50 euro (tot 12 jaar gratis). Na afloop zijn in de kleedkamers warme douches beschikbaar. Voor deelnemers die dit seizoen aan minimaal vier van de zes trimlopen meedoen is er een T-shirt, zie ook de website www.aac61.nl .

Forte 10 van Assen

De laatste trimloop van dit seizoen is  op 9 maart. Veel deelnemers willen zich daarna richten op de Forte 10 van Assen (afstanden 10 en 5 kilometer), die op 31 maart wordt gehouden. Flyers zijn in de kantine verkrijgbaar.