ACV heeft Buitenpost binnen half uur al op de knieën

Assen – ACV heeft zaterdag op eigen veld minder dan een half uur nodig gehad om Buitenpost op de knieën te krijgen. Na een bliksemstart stond het al 3-0 op sportpark Catawiki en de middenmoter uit de hoofdklasse werd uiteindelijk met een 5-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Zoals gezegd schoot ACV furieus uit de startblokken. Nadat een volley van Pascal Huser nog naast het doel was beland, was het in de tiende minuut wel raak. Een voorzet van Marco van der Heide werd aanvankelijk nog weg gebokst door Buitenpost-goalie Kevin van der Meulen, maar de rebound was voor Erik Eleveld, die de bal prachtig in de kruising krulde: 1-0.

Steekpass

En ACV stoomde door. Vier minuten later schoot Ezra Schrijver al de 2-0 binnen en in de 26ste minuut belandde een steekpass van Schrijver bij Justin Mulder die via de paal voor de 3-0 zorgde.

De voorsprong had voor rust nog groter kunnen zijn, ware het niet dat Guus de Vries (kopbal rakelings over het doel) en Nande Wielink (via de paal naast) geen geluk hadden. Het was Buitenpost dat op slag van rust iets terug deed via Rob Dijkstra, die een vrije trap van Robin Huisman tegen het net kopte: 3-1.

Niet meer in de war

ACV liet zich daardoor echter niet meer in de war brengen. Sterker, koud uit de kleedkamer stond de 4-1 al op het scorebord toen een voorzet van Mulder met het hoofd werd verzilverd door De Vries. Smetje op de zege van de Assenaren was de tweede gele kaart (dus rood) die Nande Wielink in de 62ste minuut voorgeschoteld kreeg, maar de zege kwam geen moment meer in gevaar. Sterker, er kwam nog een Asser treffer bij. Schrijver tekende met zijn tweede goal van de middag voor de 5-1 eindstand.