In Beeld: Afterblues in Assen

Assen - Het was zondagavond stampvol in café ‘De Witte Bal’. De Asser Bluesdagen werden hier traditiegetrouw afgesloten met de Afterblues.

Voorzitter van de Blues Stichting, Jan Postma, heette iedereen hartelijk welkom en beloofde dat voor de liefhebbers die na de zaterdagavond nog steeds geen genoeg blues hadden gehoord, deze avond toch zeker een geweldige kers op die Bluestaart ging worden.

Van deze woorden was geen woord gelogen. Na de aankondiging van de Engelse bluesgitarist Ben Poole en zijn band ging het dak eraf. En na een geweldige show had Poole na de pauze nog een verrassing voor het publiek. Een jonge Belgisch gitarist werd het podium opgeroepen. En jong of niet: wat een geweldige gitarist was die Stef Paglia! Reden genoeg dus om een paar stevige gitaarbattles uit te vechten met Ben Poole en het publiek in vervoering te brengen.

Gericht naar locatie

Het was een fantastische afsluiting van deze 33eAsser Bluesdagen. Jan Postma kijkt dan ook zeer tevreden terug op de afgelopen dagen, waarbij de toegang tot de diverse locaties dit jaar voor het eerst gratis was. Zo’n 1600 bluesliefhebbers bezochten de verschillende cafés, waar ook verschillende stijlen blues te beluisteren vielen. Opvallend was dat veel mensen dit jaar meer gericht naar een locatie gingen en daar langere tijd verbleven, en dus niet alle dertien punten afliepen.

Kijk voor alle foto's van Rene Legerstee van de Asser Bluesdagen op de website: https://bluesassen.nl/