Loopcircuit Rabocup Assen Noord Drenthe uitgebreid met eindklassement 5 kilometer

Assen – In het seizoen 2019 wordt er bij het loopcircuit van de Rabocup Assen en Noord-Drenthe nu ook een eindklassement opgemaakt voor de wedstrijden over 5 kilometer.

Ieder van de negen organisaties heeft een loop over ca. 5 kilometer (variërend van 4 tot 6 kilometer). Per wedstrijd worden hiervoor door de lokale organisaties prijzenschema’s beschikbaar gesteld.

Prijzengeld

Rabobank Assen en Noord-Drenthe heeft voor de deelnemers aan de 5 kilometerlopen een prijzenschema beschikbaar gesteld voor een eindklassement.  De eindprijzen voor mannen en vrouwen zijn: 1e prijs. 60 euro, 2e prijs 40 euro, 3e prijs 20 euro. Het betreffen overall-klassementen voor mannen en vrouwen (1 categorie voor mannen en 1 categorie voor vrouwen).

De prijzen en de hierbij behorende wisselbokalen voor de winnaar/winnares worden uitgereikt na afloop van de laatste hardloopwedstrijd van het loopcircuit. Om voor dit overallklassement in aanmerking te komen moeten de deelnemers minimaal 6 van de 9 wedstrijden hebben uitgelopen. De 6 beste prestaties tellen mee voor het overall-klassement.

Rabobank Assen en Noord-Drenthe en de 9 organisaties hopen hierdoor meer lopers te motiveren om aan meerdere lopen van het circuit over 5 kilometer deel te nemen.  De 10 kilometerloop blijft het hoofdnummer van het circuit.

Nieuw contract

De eerste loop is tijdens de Magnicross op zondag 3 februari. Voorafgaande aan deze loop zal Ludo Mennes, algemeen directeur van de Rabobank Assen en Noord- Drenthe, een nieuw driejarig contract met het bestuur van de organisatie van de Rabocup ondertekenen. Hierdoor is het loopcircuit voor de komende drie jaar verzekerd van de medewerking van de hoofdsponsor.