Korfballers AVO Assen stunten in thriller tegen koploper OWK

Assen – De korfballers van AVO Assen hebben zaterdagavond voor een stunt gezorgd in de Overgangsklasse. In de eigen, kolkende Marsdijkhal werd koploper OWK uit Oostwold na een thriller verslagen met 23-22.

Het deze competitie stroef draaiende AVO was dit seizoen wel weer toe aan een succesje, maar dat dat uitgerekend tegen de koploper zou zijn, zullen maar weinigen voorspeld hebben.

Flitsende start

Het gebeurde wel. AVO kende tegen OWK in de eerste helft een flitsende start en via treffers van Marco Zegwaard, Maaike Koster, Leon Schoenmaker en twee keer Roald Schoenmaker werden de gasten overrompeld: 5-1. En dat gat van vier punten werd mede door het goede collectieve spel van de thuisploeg meegenomen naar de kleedkamer: 9-6.

In het tweede bedrijf haakte OWK weer aan en kwam zelfs langszij: 12-12. Maar net toen het thuispubliek vreesde dat AVO zou knakken, zette de Asser equipe zich schrap en liet vooral Viola Bebingh zich gelden. Zij nam in de tweede helft in totaal vier treffers voor haar rekening, waarvan vooral de twee doelpunten bij een stand van 15-14 van groot belang waren. Samen met Huub Nienhuis bouwde Bebingh de voorsprong van AVO uit naar 18-15.

Maaike Koster

Maar OWK weigerde andermaal te capituleren en knokte zich terug naar 21-21. In een zinderende slotfase was het echter de topscorer van de avond Maaike Koster, die met haar twee laatste treffers het lot van de bezoekers uit Oostwold bezegelde: 23-22. En na het laatste fluitsignaal barstte de Asser feestvreugde in alle hevigheid los.  

Doelpunten AVO Assen: Maaike Koster (5), Viola Bebingh (4), Leon Schoenmaker, Marco Zegwaard (beiden 3), Roald Schoenmaker, Huub Nienhuis (beiden 2), Rick Zinger, Marit Smit, Bas Lammerts (allen 1).