Nomineer Asser sporters voor Sportgala Drenthe

Assen - De gemeente Assen roept iedereen op om kandidaten aan te dragen die kans moeten maken op de titel Drentse sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent van het jaar 2018.

Iedereen kan Asser sporters die vorig jaar een knappe prestatie hebben geleverd, nomineren voor het Drentse Sportgala. Dit kunnen kandidaten zijn vanuit school, vereniging, vriendenkring of familie die woonachtig zijn in de gemeente Assen.

Kandidaten kunnen tot en met woensdag 6 februari aangemeld worden. Aangegeven moet worden wie de nominatie verdient, welke sportprestatie hij, zij of de ploeg in 2018 heeft geleverd en een motivatie om de sporter in aanmerking te laten komen voor de titel.

Aanmelden

Als alle aanmeldingen binnen zijn, nomineert een Asser jury vervolgens in iedere categorie één sporter of sportploeg voor het Sportgala Drenthe. Meldt hier een kandidaat aan.

Iedere Drentse gemeente kan per categorie één genomineerde aandragen voor het Sportgala Drenthe. Uiteindelijk zijn er dan twaalf genomineerden in iedere categorie. Ook dit jaar kan het publiek op alle genomineerden stemmen. De stembussen van het sportgala zijn geopend van vrijdag 22 t/m zondag 24 februari.

De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Sportgala op maandag 11 maart in De Nieuwe Kolk in Assen. Dit jaar staat het in teken van Sport Drenthe 50 jaar.

Meer informatie is te lezen op sportgaladrenthe.nl