Wat in Haaksbergen kan, kan ook aan de Stadhouderslaan in Assen…

Assen – In Haaksbergen reden de marathonschaatsers maandagavond over een zorgvuldig en professioneel geprepareerde ijsbaan. Maar wat te denken van de Stadhouderslaan in Assen?

Afgelopen zondag werd daar door de jeugd geschaatst op een braak liggend stuk grond, waar voorheen bejaardenwoningen op stonden die onlangs zijn gesloopt. Daar lag een behoorlijke plas regenwater op, die in het weekeinde bevroor en waar op geschaatst kon worden. Als eerste ‘natuurijsbaan’ in Assen.

Hobbelig

Toch was het ijs behoorlijk hobbelig en een beetje gekscherend werd gezegd dat daar eigenlijk nog een flinke laag water bij moest om een mooie, egale ijsvloer te krijgen. Welnu, die wens werd opgepikt door loon- en grondverzetbedrijf Hartenhof uit Assen. Met een grote watertank werd de ijsvlakte drie keer bezocht om een flinke laag water over het ijs te sproeien.

En nu maar hopen op een paar nachten met flinke vorst, want woensdag staan er op de geïmproviseerde ijsbaan van 15.00 tot 17.00 uur winterse activiteiten op het programma, georganiseerd door Mijn Buurt Assen. 

Lees ook: Braakliggende grond zorgt voor eerste ijspret op natuurijs in Assen