Informatiedag diabetes beweegkuur bij Fysiotherapie De Buren in Assen

Assen - In de praktijk van Fysiotherapie De Buren is op dinsdag 29 januari van 19.30 tot 20.30 een informatiedag voor iedereen die meer wil weten over de diabetes beweegkuur.

Fysiotherapeut Bastiaan Koning (Fysiotherapie de Buren) en Sybren van der Meer (diëtistenpraktijk SVDM Coach) bundelen hun krachten voor deze doelgroep met Diabetes.  Tijdens de informatiedag wordt tijdens een kop koffie, thee en een proeverij van verschillende hapjes, uitgelegd waar de beweegkuur uit bestaat en hoe de samenwerking verloopt.

Zeer goede resultaten

Sinds een jaar is de beweegkuur actief, met zeer goede resultaten als uitkomst. Alle deelnemers die de beweegkuur van 12 weken hebben afgemaakt, zijn drastisch verminderd in medicijngebruik of zijn zelfs volledig van de medicatie af. Verder zijn zij verbeterd in leefstijl door de gegeven adviezen tijdens de beweegkuur, zodat een terugval minder grote kans krijgt.

De bedoeling van de 12 weken durende beweegkuur is om de gevolgen van diabetes om te keren, dan wel te beïnvloeden. Vooral bij diabetes type 2 is er veel winst te behalen wat betreft medicijn gebruik. Juist nu in de periode van het duurder worden van de zorg, is aandacht nodig voor deze doelgroep. Het minderen van medicijnen scheelt voor iedereen in de kosten. Ook is de verandering in een actievere leefstijl het middel om meer klachten te voorkomen. Het verlagen van de bloedsuikerspiegel is het doel van de beweegkuur.

Metingen en testen

Tijdens de beweegkuur worden voortdurend metingen en testen gedaan om inzicht te krijgen in de resultaten. Deze worden besproken met de deelnemer en eventueel zijn betreffende huisarts en/of diabetes verpleegkundige. De gegevens van de start van het programma worden vergeleken met het eindresultaat.

Het programma wordt volledig vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Iedereen kan langskomen om vragen te stellen en kennis te maken. De avond begint om 19.30 aan de Molenstraat 317 in Assen. Opgave is niet nodig. Voor nadere info: 0592 373721.