Hunebed Highway sticker siert dubbeldeksbus

Regio - Als gedeputeerde van de provincie Drenthe moet je vandaag de dag van alle markten thuis zijn. Zo heeft gedeputeerde Henk Brink vanmorgen op het OV-Hub nabij het verkeersplein Gieten een zogeheten Hunebed Highway sticker geplakt op een dubbeldeksbus van Qbuzz, die over de provinciale weg N34 rijdt tussen Groningen en Emmen.

De vervoerder Qbuzz beschikt over zes beeldbepalende dubbeldeksbussen die worden ingezet op de noordelijke verkeersader. Het bestickeren van de bussen is een aanvulling op de borden die onlangs langs de N34 zijn geplaatst.

"Met de naam ‘Hunebed Highway’ - met een knipoog naar Route 66, de historische route in de Verenigde Staten - wil de provincie meer toeristen trekken", vertelt Henk Brink nadat de klus is geklaard. "Er is veel historie en moois te zien langs die weg. Naast de hunebedden zijn er bijvoorbeeld de dorpen en het unieke Drentse landschap. Ook prachtig te bekijken vanuit de dubbeldeksbus."

Volgens Brink begint de naam Hunebed Highway steeds meer te leven. Ook buiten de provincie. "Zelfs in Den Haag hoor ik positieve geluiden."

Nieuwe expositie Hunebed Centrum

Bij de onthulling van de eerste sticker zijn ook Hein Klompmaker en Harrie Wolters aanwezig. Klompmaker - tot voor kort directeur van het Hunebedcentrum in Borger - is de aanjager van de Hunebed Highway. Wolters heeft het stokje overgenomen van Klompmaker. Vanmiddag wordt de nieuwe expositie van het Hunebed Centrum in Borger officieel in gebruik genomen door gedeputeerde Cees Bijl en burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn. Navraag leert: het is puur toeval dat de onthulling van de sticker op de dubbeldeksbus en de opening van de expositie op dezelfde dag plaatsvinden.
Gedeputeerde Henk Brink samen met Harrie Wolters en Hein Klompmaker bij de eerste dubbeldeksbus met de Hunebed Highway sticker. Foto: Paul Abrahams