​Indiaas grill en curry restaurant New Delhi staat stevig op de kaart

​Assen - Wie de specialiteiten van Indiaas grill en curry restaurant New Delhi nog niet kent, moet toch eens een bezoek brengen aan New Delhi waar de medewerkers keer op keer complimenten ontvangen op de heerlijke gerechten.

Inmiddels is het restaurant van eigenaar A. Lais alweer vijftien jaar gevestigd aan de Brink in Assen en heeft daar ondertussen een goede naam opgebouwd. Dat was aanvankelijk niet het vertrekpunt voor de specialist die begin jaren tachtig vanuit India neerstreek in Nederland.

‘Toen ik hier kwam heb ik me allereerst grondig verdiept in diverse Nederlandse keukens waar ik onder meer in Haarlem, Enschede, Breda, Alkmaar en Enschede enorm veel ervaring heb opgedaan. Ik weet inmiddels heel goed wat Nederlanders lekker vinden, maar toch zijn er altijd nog wel kleine misverstanden over het eten van Indiase gerechten. Ze zouden bijvoorbeeld te scherp zijn, maar het tegendeel is waar. Men kan bij ons inderdaad kiezen voor een scherp gerecht, maar een middenweg, of een uiterst mild gerecht staat ook op onze veelzijdige kaart’, vertelt Lais.

Belangstelling

New Delhi valt ondertussen niet meer weg te denken uit het centrum van Assen en veel mensen uit Assen en wijde omstreken weten de weg al jarenlang te vinden of hebben de weg onlangs ontdekt. ‘Naast het feit dat veel mensen hun gerechten komen afhalen, ontvangen we naast Assenaren ook steeds meer gasten uit andere plekken van de provincie. Bijvoorbeeld uit Beilen, Hoogeveen en Rolde. Vanwege die belangstelling hebben we er voor gekozen om de zaak uit te breiden en de eerste verdieping erbij te betrekken, waar we al heel wat tevreden gasten hebben mogen ontvangen.’

Specialiteiten

Naast de aandacht voor ruimte en sfeer gaat de meeste aandacht natuurlijk uit naar de Indiase specialiteiten die de weg vanuit de keuken richting de sfeervol gedekte tafels vinden. Om de kwaliteit van de menukaart naar een hoger plan te tillen zocht Lais contact met topkok Tomal Azad uit India die samen met de overige medewerkers zorg draagt voor een ultieme smaakbeleving. Daarmee staat New Delhi ondertussen stevig op de kaart in Nederland.

Nieuwsgierig geworden naar New Delhi? Breng gerust eens een bezoek; de medewerkers heten u van harte welkom! New Delhi is geopend van dinsdag tot en met zondag van 16.00 – 22.00 uur. Op maandag gesloten behalve op feestdagen. Afhaalbestellingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0592-312112 of 0592-302135.

New Delhi
Brink 23
9401 HT Assen
Tel. 0592-312112
e-mail. New-delhi@live.nl
Internet. www.new-delhi.nl