​Informatiebijeenkomst voor VvE’s in Assen e.o. in Duurzaamheidscentrum

​Assen - Er zijn weinig appartementsgebouwen in Assen waar al zonnepanelen op het dak liggen. Bovendien ligt het gasverbruik in Drenthe de laatste jaren maar liefst 20 procent hoger dan het landelijk gemiddelde.

Wie daarbij optelt dat een derde van de huizen in Assen een meergezinswoning is, kan wel zeggen dat appartementseigenaren nog een flinke inhaalslag te maken hebben. Dit is in de praktijk echter niet eenvoudig, daarom houden overheden en partners op 25 januari een informatiebijeenkomst in het Duurzaamheidscentrum in Assen.

Lastige opgave

Veel VvE’s hebben de wens om duurzame technieken toe te passen, maar in de praktijk blijkt dit een lastige opgave omdat financiering en uitvoering een struikelblok zijn. Het gemiddelde energielabel van een koopappartement in Nederland blijft nog steken bij F, terwijl vrijstaande koopwoningen veelal al energielabel C hebben.

De informatiebijeenkomst is georganiseerd door AE Duurzaam, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Programma

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00 uur), een VvE-beurs (van 17.00-19.00 uur) en een avondsessie (van 19.00-21.00 uur). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

· 10 maatregelen die zichzelf snel terugverdienen

· Subsidies voor VvE’s

· Beschikbare financieringen voor VvE’s

· Partijen die ontzorgen en investeren voor VvE’s

· Informatie over mogelijkheden met zonnepanelen

· Vragenronde

Informatiepakket

Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket (t.w.v. € 40,00), een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen.

Online aanmelden

De informatiebijeenkomst op vrijdag 25 januari in Duurzaamheidscentrum Assen is voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via www.ae-duurzaam.nl/assen en is verplicht. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje.