Target Point Assen: Lasergamen en meer kan nu eindelijk ook in Assen

ASSEN Target Point Assen is sinds oktober 2018 een feit. Het bedrijf aan de Zeilmakerstraat is hét adres voor een stoer uitje of een feest. De 20-jarige Yoran Fidder is de drijvende kracht achter het immens grote bedrijf. Fidder begeleidde al langere tijd lasergame-kinderfeestjes en dit vond hij dusdanig interessant dat hij besloot voor zichzelf te beginnen en het groots aan te pakken.

Mega lasergame-arena’s

“In februari kregen we de sleutel van het cascopand. Ik had een ruimte van 2000 vierkante meter tot mijn beschikking en kon dat helemaal naar eigen inzicht opbouwen en inrichten”, aldus Yoran. Hij creëerde twee grote lasergame-arena’s van ieder 600 vierkante meter. En dat is in de lasergame-wereld uniek groot. Bij Target Point Assen kun je ook nog eens kiezen uit twee verschillende soorten lasergamen. Zo is er Lasermaxx waarbij je op elkaars vesten richt en Lasertrooper. Hierbij moet je elkaars wapen raken. “Dit is wel een stukje moeilijker, maar ook ontzettend leuk om te doen.”

Daarnaast is er een groot restaurant met loungegedeelte gerealiseerd wat Target Point Assen tot een prima adres maakt om grote groepen te ontvangen.

Schieten, schieten en nog eens schieten

Het uitgangspunt van Yoran was lasergamen. Maar al vlug was hij van mening dat hij zijn gasten meer wilde bieden. Een avond, of een middagvullend programma. “Want een potje lasergamen duurt zo’n vijftien minuten en daar ben je dus geen hele avond zoet mee.” Naast, poolen, dartboards, voetbal- en airhockeytafels kwam Fidder met nog een aantal superstoere activiteiten. Zo kun je bij Target Point Assen kruisboogschieten, schieten met een luchtbuks en simulatieschieten. Hierbij schiet je met een geweer op bewegende beelden.

Daarnaast is Fidder druk bezig met de voorbereidingen van het zogenoemde Archery Tags. Hierbij schiet je – net als bij lasergamen – op elkaar maar nu met een pijl (de punt is vervangen door een zacht balletje) en boog op elkaar.

Schieten is dus de rode draad tijdens een avondje uit bij Target Point. Maar wie denkt dat Target Point uitsluitend leuk is voor mannen, heeft het mis. Kinderen vermaken zich prima bij Yoran die hij overigens continu begeleidt tijdens de spellen. “En onlangs kreeg ik een grote groep dames van 18 jaar over de vloer die het ook helemaal geweldig vonden”, lacht Yoran.

Voor ieder denkbaar feestje is Target Point een leuk en spannend adres. Van kinderfeestjes, tot bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes of gewoon een avond op pad met een vriendengroep: Yoran heeft diverse leuke arrangementen samengesteld.

Op http://targetpoint-assen.nl/ vindt je alle info en mogelijkheden.