Bezoek landelijk unieke THBO-opleiding

De THBO-opleiding van Drenthe College Assen bestaat twintig jaar. Deze opleiding is uniek in Nederland. Maak kennis met studenten en docenten op de Open Dag van Drenthe College.

Het is de combinatie van havo- en mbo-vakken, die de opleiding aantrekkelijk maakt. Studenten volgen de mbo-opleiding Welzijn niveau 4, Onderwijsassistent of Maatschappelijke Zorg. Daarnaast doen ze havo-examen in tenminste drie van de volgende vakken: Nederlands, Engels, biologie, aardrijkskunde of geschiedenis.

Succesvol

Drenthe College bereidt haar studenten daarmee goed voor op een hbo-vervolgstudie, maar ook voor de arbeidsmarkt. Onderzoek wijst uit dat studenten met een thbo-achtergond meer kans hebben om een hbo-opleiding succesvol af te ronden. Ook leerlingen met een overgangsbewijs van havo-3 naar havo-4 en leerlingen uit de havo-bovenbouw kunnen zich aanmelden voor THBO. Voor vakken die ze hebben afgesloten met een havo-examen krijgen ze vrijstelling.

Aantrekkelijk

THBO-staat voor Toeleiding Hoger Beroeps Onderwijs. Deze opleiding is vooral aantrekkelijk als je al weet, dat je graag naar bijvoorbeeld Pabo of Social Work wilt doorstromen. De studenten bouwen praktijkervaring op en zijn theoretisch goed geschoold. Deze combinatie maakt hen kansrijk in het hoger beroepsonderwijs. Daarnaast kunnen ze met de behaalde arbeidskwalificatie na drie jaar aan het werk.

Open Dag Drenthe College

Donderdag 24 januari

16.00 – 21.00 uur

Anne de Vriesstraat 70, Assen

Aanmelden via www.drenthecollege.nl