​BuurtAED-actie in Smaragdstoep en Parelstoep Assen van start

Assen - Bewoners van de Smaragdstoep en de Parelstoep in de Asser wijk Marsdijk starten een actie om geld op te halen voor een Automatische Externe Defibrillator (AED) in de buurt.

Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vindt men hier: https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-smaragdstoep-9403-assen

Initiatiefnemer van de actie zijn Bertjan en Michel. ‘Het is van levensbelang om een AED in de buurt te hebben. Daarom deze actie. Doe vooral mee als je in de Smaragdstoep of Parelstoep woont.’

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70 procent van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer: www.buurtaed.nl