MFA 'de Spil' een dag lang in het teken van KiKa

Bovensmilde - In de MFA 'de Spil' in Bovensmilde wordt zaterdag 9 februari een (Sport)massage Marathon gehouden. De massages worden gegeven door Gert Koerts, sportmasseur, uit Bovensmilde. De opbrengst van dit grote evenement met massages, clinics en andere randactiviteiten komt geheel ten goede aan KiKa (KinderKankerVrij).

Het betreft een marathonsessie van acht uur, Gert Koerts gaat rug massages toepassen van 8:00 uur tot 16:00 uur.

Verschillende organisaties hebben de handen ineen geslagen, disciplines als boksen, motorcross (wmx), poseer clinic, voetbal, rivals bootcamp komen aan bod. Met daarnaast Gert Koerts, de sportmasseur uit Bovensmilde, die bekend is als beste sportmasseur van Nederland in 2018.
Koerts ziet het als een uitdaging, doet het puur voor het plezier en hoopt op een uitstekende opbrengst voor KiKa. ‘Het is jezelf uitdagen, net als bij mensen die een marathon lopen bijvoorbeeld.’

Kinderkanker

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Koerts: ‘Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%.’
KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Het is de bedoeling om op zaterdag 9 februari in acht uur tijd zoveel mogelijk mensen per 15 minuten te masseren tegen een vaste vergoeding van 10 euro. De opbrengst is voor KiKa.

Clinics

Ben Tingen, Nederlands kampioen boksen, geeft die dag een clinic in de sporthal van de MFA. Daarnaast verzorgt de bekende BSVV voetballer Marten Homan ‘s ochtends een voetbal clinic in de sporthal. Bij voldoende belangstelling gaat Shirley Meijer een poseer clinic geven voor deelnemers vanaf 16 jaar, in strakke sportkleding en op hakken. Opgave hiervoor via t.elders@hotmail.com. Eveneens bij voldoende belangstelling verzorgt Dennis Meijer een rivals bootcamp clinic voor alle leeftijden, jong en oud. Opgave hiervoor via t.elders@hotmail.com.

Demi Goezinnen, WMX (Wereldkampioenschap Motorcross) biedt iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen over haar motor- en motorcrossevenementen in de vorm van een ‘meat and great’. Tevens bestaat er de mogelijkheid om met de aanwezige sporters op de foto te gaan. Tegen een kleine vergoeding (t.b.v. KiKa) is de mogelijkheid aanwezig om de foto digitaal toegestuurd te krijgen.

DJ Gerrit verzorgt de muzikale omlijsting, met onder andere muziek van Goud van Oud, Puur Hollands en de top 40. Een drankje (koffie/thee/limonade) is verkrijgbaar in de MFA 'de Spil'.

Uniek

De (Sport)massage Marathon is uniek en wordt alleen in Bovensmilde gehouden. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn dan kunt u ook een donatie schenken aan KiKa via www.actievoorkika.nl via zoekopdracht: SportmassageMarathon. De gehele opbrengst van 9 februari wordt gedoneerd aan KiKa, het totaal bedrag wordt bekendgemaakt via social media en een persbericht.