Autismecafé Assen: Autisme en Gamen

Assen – In Het Schakelveld staat op donderdag 24 januari weer een Autismecafé op het programma. Deze keer staat het thema Autisme en Gamen centraal.

Gespreksleider Hanneke Kappen praat samen met twee gastsprekers over het thema Autisme en gamen. Gastsprekers van de avond zijn André Parren en Stefan van Santen. Parren geeft beroepsmatig trainingen over gamegedrag, ook heeft hij er een boek over geschreven, Grip op Gamen.

Van Santen, ervaringsdeskundige, vertelt vanuit eigen ervaring wat gamen voor hem betekent en hoe hij hiermee omgaat in zijn dagelijks leven.

Verslaving

Het is tegenwoordig heel normaal om een computer of spelcomputer in huis te hebben. Gamen hoort bij deze tijd en is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dit brengt ook risico’s met zich mee. Het betekent dat de kans op verslaving aan computergames vele malen groter is voor gamers dan voorheen.  En juist gamers met autisme lijken vatbaarder voor het ontwikkelen van problematisch game gedrag. Nog meer dan bij gamers zonder autisme heeft gamen vaak een functie voor de gamer met autisme.  

Benieuwd naar waarom dit zo is? En hoe de signalen van problematisch game gedrag te herkennen zijn en dit gedrag het beste begeleid kan worden? Bezoek dan op donderdag 24 januari  het Autismecafé Assen.

Belangtellenden zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) in MFA Het Schakelveld aan de Witterhoofdweg 1a in Assen. De toegang en koffie/thee zijn gratis.

Meer info

Voor meer informatie kan men terecht bij Karin van Goor, contactpersoon Autismecafé Assen, via info@autismecafeassen.nl.