Topdammers stevenen af op een barrage

Assen/Hijken - Ook de tiende partij aan het dambord tussen de Rus Schwarzman en Roel Boomstra, lid van Hijken DTC, eindigde vanmiddag onbeslist. Inzet is het wereldkampioenschap. Waarschijnlijk moet zondag een barrage gespeeld worden, alleen als Boomstra morgen en zaterdag wint wordt dat voorkomen.

In de tiende partij van de tweekamp in het Drents Museum te Assen werd het evenwicht niet verbroken.

Voor het eerst in de match koos Schwarzman voor een aanval. Boomstra ging in de omsingeling en dreigde op de rechtervleugel naar dam te lopen. Daartoe kreeg hij echter niet de kans. Schwarzman had één en ander goed getaxeerd. Harm Wiersma noemde het aanvalsplan van Schwarzman niet kansrijk genoeg voor een winstpoging. Schwarzman had wel enig terreinvoordeel. Boomstra moest nog zeer precies spelen, maar vond de weg naar remise zonder problemen. Na 58 zetten werd remise gegeven.

Morgen wordt wederom in het Drents Museum gespeeld. Zaterdag is de laatste reguliere partij bij RTV Drenthe. Aanvang van de partijen is 12.00 uur.

Boomstra blijft één winstpartij voor staan en moet beide partijen winnen om de barrage op zondag bij RTV Drenthe te voorkomen. De kans is dus groot dat een barrage gespeeld gaat worden. Degene die drie keer gewonnen heeft is wereldkampioen.

Een eventuele barrage begint zondag 13 januari om 10.00 uur in het gebouw van RTV Drenthe.