Folk uit Bristol in Amen

Amen - Kit Hawes en Aaron Catlow spelen zaterdag 19 januari, aanvang 20.00 uur, voor het eerst in De Amer, maar de roem is het folkduo uit Bristol al vooruit gesneld.

Wie de recensies van hun optredens leest, ontmoet louter bewondering en enthousiasme. Kit Hawes (gitaar) en Aaron Catlow (viool) onderscheiden zich met vliegensvlug snarenwerk, bezield vioolspel en fijne samenzang. Niet voor niets is Hawes genomineerd als Instrumentalist of The Year bij de UK Americana Awards.

Volgens Catlow is folkmuziek er niet om noot voor noot nagespeeld te worden. Dat is de reden dat zij traditionals in nieuwe, frisse arrangementen hebben gestoken. Hawes en Catlow, die hun sporen al in andere bands verdienden, beperken zich niet tot Engelse folk, maar waaieren uit naar andere windstreken. Voor gipsyswing draaien ze hun hand niet om, een instrumentaal stuk van Hawes over De Lofoten ademt Scandinavië en Russische deuren komen eveneens voorbij. Ook Amerika is niet in sommige nummers niet ver weg. Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl