Signeren en praatje met Egbert Streuer en Rolf Biland in Drents Museum

Assen – Oud-zijspancoureur Egbert Streuer en zijn concurrent in de jaren 80 en 90, de Zwitser Rolf Biland, zijn op zaterdag 9 februari aanwezig voor het publiek in het Drents Museum.

Op deze middag kunnen belangstellende langskomen bij de signeersessie met Streuer en Biland. De voormalige zijspanrivalen vertellen tijdens het signeren ook graag over hun successen.

Virtual reality

Wie ook  wel eens wil ervaren hoe het is om te racen op het TT Circuit Assen, kan dat deze middag beleven met behulp van virtual reality. Ook kan men deze middag als echte motorheld op de foto en als een van de eerste bezoekers de tentoonstelling Egbert Streuer - Nederlands meest succesvolle wegracecoureur bekijken, die loopt van 10 februari tot en met 1 september.

Aan het eind van het bezoek op 9 februari staat er een spetterende eindshow te wachten op de aanwezigen. Ticket(s) bestellen kan via tickets.drentsmuseum.nl/streuer .Er zijn per keer (15.00, 16.00 en 17.00 uur) een beperkt aantal tickets beschikbaar. Dus wees er snel bij, want vol is vol! Prijs: 7,50 euro voor volwassenen, 2,50 voor kinderen (inclusief entree tentoonstelling).

Uitzonderlijke prestaties

Met zijn ruige baard en imposante snor was Egbert Streuer in de jaren 80 en 90 een opvallende verschijning op de internationale motorcircuits. Maar bovenal viel hij op door zijn uitzonderlijke sportprestaties: drie keer wereldkampioen met bakkenist Bernard Schnieders in de zijspanklasse en twee maal winnaar van de TT in Assen.

Als eerbetoon staat de in Assen geboren Egbert Streuer centraal in de tentoonstelling Egbert Streuer – Nederlands meest succesvolle wegracecoureur. De oud-coureur behaalde in zijn carrière maar liefst 22 Grand Prix-overwinningen.