Zwerven door De Strubben Kniphorstbosch

Assen - Nationaal Park Drentsche Aa houdt een winterzwerftocht op 19 januari door De Strubben-Kniphorstbosch. Het voormalige militair oefenterrein is het eerste archeologische reservaat van Nederland.

Tijdens de zwerftocht door het gebied wordt het ‘hoe en waarom’ van deze unieke status en de landschapsgeschiedenis toegelicht. De tocht gaat langs (verdwenen) hunebedden, tientallen grafheuvels, historische karrensporen, bomkraters uit WO-II en andere relicten uit de cultuurhistorische geschiedenis. De invloeden op het landschap van ijstijden (onder meer Boekweitenveen) en mens (onder meer ontstaan heidevelden en zandverstuivingen, aanleg Kniphorstbosch, recente beheersmaatregelen Staatsbosbeheer) komen aan de orde. Afhankelijk van het weer wordt gespeurd naar bijzondere flora en fauna.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Datum                Zaterdag 19 januari 2019

Starttijd              10.00 uur

Startplaats         NP parkeerplaats de Strubben aan de Borgweg tussen Schipborg en Anloo