Trimloop Run2Day bij AAC’61 in Assen. Ook voor Racerunners

​Assen – Bij AAC’61 in Assen is op zaterdagmorgen 12 januari de start van de vierde Run2Day trimloop van dit winterseizoen.

De deelnemers kunnen onderweg nog beslissen of ze meer of minder rondjes van 3 kilometer willen afleggen. De totale uitkomst kan zodoende variëren van 3, 6, 9, 12 of 15 kilometer.

Asserbos

De route gaat grotendeels over de goed onderhouden bospaden van het Asserbos. Voor de toeschouwers is het prettig dat de deelnemers ook de atletiekbaan gebruiken tijdens hun loop. Om enig zicht te hebben op de persoonlijke prestatie staat de grote, goed leesbare marathonwedstrijdklok opgesteld bij de start waar de deelnemers elke ronde langs lopen.

Vanaf 10.00 uur kan ingeschreven worden in de kantine in het clubgebouw van AAC’61 aan het Achterpad 1. Dit is aan de achterzijde van de Bonte Wever.

Het inschrijfgeld is 3,50 euro (tot 12 jaar gratis). Na afloop zijn in de kleedkamers warme douches beschikbaar. Voor deelnemers die dit seizoen minimaal vier van de zes trimlopen meedoen is er een T-shirt, zie de website www.aac61.nl

Voor de jongsten zijn er twee afstanden, namelijk 600 m of 1000 meter. Zij lopen dan 1,5 of 2,5 ronden op de atletiekbaan. Voor hen is de start om 11.05 uur op het 200 meter punt van de atletiekbaan.

Racerunners

Op die dag kunnen de Racerunners om 11.00 uur óók meedoen met het maandelijkse trimevenement van AAC’61. Al heel veel jaren geeft de club hardlopers de gelegenheid om in het winterhalfjaar hun conditie te meten, maar de Racerunners moeten eigenlijk ook mee kunnen doen, is de gedachte.

Deze jongeren maar ook volwassenen met een lichamelijke beperking gebruiken in het dagelijkse leven een rollator of een rolstoel. Voor hen is dit veelal één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Hierdoor krijgen zij ook de kans om de conditie te onderhouden en aan een sportactiviteit mee te doen.  Samen met anderen plezier maken werkt bovendien zeer motiverend en de onderlinge competitie eveneens.

De Race Runners,  die een soort driewielfiets met een borststeun gebruiken,  starten om 11.00 uur gelijk met de lopers. Zij mogen zelf bepalen welke afstand ze op de atletiekbaan van 400 meter afleggen. Vanaf 10.00 uur kan ingeschreven worden in de kantine in het clubgebouw van AAC’61. Er is een lift aanwezig die ruimte biedt aan een rolstoel. Het inschrijfgeld is 3,50 euro (tot 12 jaar gratis). Na afloop zijn in de kleedkamers warme douches beschikbaar.

Nieuwejaarsinloop

Na de trimloop is er van 11.30 tot ongeveer 13.30 uur een Nieuwjaarsinloop in de kantine voor de deelnemers en leden van AAC'61. Onder het genot van een kleine versnapering en een drankje kan gezellig het sportieve jaar worden begonnen.