Oppermachtig MSC wint 42e Protos Weering

Emmen / Meppel - MSC is zaterdagmiddag met veel overmacht winnaar geworden van de 42e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

De Meppeler hoofdklasser, in 2015 ook al winnaar van het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi, was in de finale in een bomvolle sporthal Angelslo in Emmen met 7-0 veel te sterk voor Noordscheschut. Jim Veltmaat was de grote man bij MSC met drie fraaie treffers.

MSC stond in de eenzijdige finale al binnen tien minuten door doelpunten van Justin Benjamins, Camiel Fidom en Jim Veltmaat (2x) op 4-0. Vlak voor de pauze gooide Justin Benjamins het duel definitief in het slot: 5-0. Ook in de tweede helft kwam Noordscheschut er niet aan te pas. Jim Veltmaat bekroonde zijn voortreffelijk optreden met zijn derde goal. Justin Benjamins zette in de slotseconden de kers op de taart: 7-0.

Derde plaats HZVV

De troostfinale werd een prooi voor HZVV. De koploper in de zaterdag 1e klasser versloeg ASVB met 3-2.  

Tim Mulder opende de score, maar Wouter Siemens bracht de Oost-Groningers op gelijke hoogte. Via Alex Zomer nam HZVV een 3-1 voorsprong. Door Joost Siemens kwam ASVB terug tot 3-2, maar de derde plaats kwam voor HZVV niet meer in gevaar.

In de strijd om de vijfde en zesde plaats won Nieuw-Buinen overtuigend met 3-0 van CSVC.  Door een eigen doelpunt van Rick Bos en Thijs Hateboer tekende voor de overige twee treffers.

Geen rol van betekenis CSVC

CSVC kon in de eindstrijd van het PWZ-toernooi de stunt in de halve finale geen vervolg geven. De ploeg van Marco Jongbloed en Ivar Kosters kwamen in de eerste poulewedstrijd tegen HZVV op achterstand, maar de oranjehemden kwamen sterk terug. Hilko Koster zorgde voor de verdiende gelijkmaker, maar HZVV ging vlak voor de tijd echter alsnog met de zege aan de haal.

In de allesbeslissende wedstrijd tegen ASVB kon CSVC niet overtuigen. De ploeg uit Blijham liet zich niet verrassen en won verdiend met 2-0.