Burgemeester Zandvoort verschijnt in Formule 1-pak op nieuwjaarsreceptie

Assen – Assen en Zandvoort strijden om de Formule 1 op de Drentse hei of aan het strand te krijgen, maar zaterdag werd duidelijk dat de Zandvoortse burgemeester Niek Meijer er in elk geval helemaal voor gaat!

Meijer verscheen op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie geheel in stijl, in Formule 1-outfit, inclusief helm. De burgervader zei onder meer dat de gemeente Zandvoort klaar is voor de Formule 1, de bal ligt nu bij  het circuit in de duinen en mede-eigenaar Bernhard van Oranje.

Zandvoort lijkt inderdaad de beste papieren te hebben om de Dutch Grand Prix te mogen hosten in 2020, Formula One Management (FOM) liet de badplaats weten de voorkeur te hebben. Zandvoort is nu op zoek naar de benodigde 30 tot 40 miljoen euro. Daarvoor heeft het circuit nog een paar maanden de tijd.

Lukt dat niet, richt de FOM de aandacht op het TT Circuit van Assen, dat op het vinkentouw zit en met een paar aanpassingen Formule 1-proof is.

Maandag is de nieuwjaarstoespraak van de Asser burgermeester Marco Out. Benieuwd of hij een stunt a la collega Meijer in petto heeft…

Tekst: Robbert Willemsen

De toespraak van burgemeester Niek Meijer: