Drents Vocaal Ensemble zingt in Margarethakerk Norg

Norg - In de Margarethakerk in Norg is op zondag 13 januari een concert van het Drents Vocaal Ensemble.

Vanaf 15.00 uur staat een gevarieerd en expressief programma van Spaanse liederen onder de titel ‘Van de liefde en het leven’ op het programma. Het eerste blok bevat gemengde middeleeuwse stukken waarna de ballade Negra sombra van Juan Cápon volgt, die symbolisch is geworden voor Galicië.

Na de pauze zingt het koor vier delen van de Romancero Gitano. Een gedichtencyclus van Federico García Lorca (1852-1909) voor koor en gitaar door de Spaanse neoromantische componist Marcel Castelnuovo -Tedesco (1895-1968). Gitarist Levi Akkerman begeleidt het koor in dit werk en speelt daarnaast enkele werken van componist en gitarist Francesco Tárrega (1852-1909).

Het laatste blok omvat liederen van de Argentijnse componist Carlos Guastavino (1912-2000). Hij verwerkte  populaire en folkloristische ritmes en melodieën in een romantisch-klassieke stijl. Het koor zingt onder meer zijn ‘Se equivocó la paloma’, een lyrische toonzetting van ‘La paloma’ van de Spaanse dichter Rafael Alberti.

Toegangskaarten zijn voor € 11,50 in voorverkoop te verkrijgen bij Boekhandel Daan Nijman in Roden, tickets: www.daannijman.nl en de Wereldwinkels in Leek en Norg (ma-vr 14-17 uur).

Zie voor meer informatie www.cultureleraadnorg.nl