​Bier & Whisky Festival in De Bonte Wever Assen

​Assen - Liefhebbers van bier, whisky en gezelligheid kunnen vrijdag 18 en zaterdag 19 januari hun hart ophalen in De Bonte Wever in Assen.

Dan vindt namelijk de tweede editie van het Bier & Whisky Festival Assen plaats. Een selectie brouwers presenteren op het festival hun speciaalbieren en bij de whiskystands ontdek je een indrukwekkende verzameling flessen, waar natuurlijk van geproefd kan worden. De roots / countryformatie Ramblin’ Boots zorgt voor de muzikale invulling.

Na een succesvolle eerste editie smaakt het Bier & Whisky Festival naar meer.  Natuurlijk kennen we bierfestivals en whiskyproeverijen. Een combinatie van die twee, aangevuld met onder andere muziek is echter uniek in Noord-Nederland. In Scandinavië is het volgens de organisatie al jaren een bewezen concept. ‘En in Assen maken we er ook graag een traditie van. Tijdens het Bier en Whisky Festival wordt een mooie variatie speciaalbieren geschonken, evenals bijzondere soorten whisky’s variërend van de bekendere labels tot aan de echte specials.’

Brouwers/standhouders

Een greep uit de brouwers/standhouders die bezoekers dit jaar kunnen ontdekken: Bierbrouwerij Maallust, Bierbrouwerij Noarder Dragten, Brouw-atelier Melessen, Wieninger Bier, Rockin’ Ludina Brewery, Stadsbrouwerij Assen, Grunn Bier, Baxbier, De Klok Dranken, Slijterij Frans Muthert, Dramtime, Van Weringh’s Whisky World.

Ramblin‘ Boots zorgt voor de bijpassende muziek, het trio speelt akoestische country met contrabas, twee gitaren en meerstemmige zang. Een repertoire met bekende en minder bekende nummers van onder andere Brad Paisley, Dean Brody, Kenny Rogers, Vince Gill en Merle Haggard. Maar ook de bekende pop- en rockhits worden omgezet in een eigen 'rootsy' jasje.

Kaarten

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 16 euro en aan de avondkassa 18,50 euro. Hiervoor krijgen bezoekers naast toegang ook een proefglas, twee consumptiemunten en een flesje water. De tickets zijn verkrijgbaar via de website en bij Gall & Gall Assen (in winkelcentrum Triade). Minimum leeftijd 18 jaar. Kijk voor alle informatie op www.debontewever.nl.